Elektronisk lys kan aldrig erstatte Solen

17 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Lang tid før vi så meget som opdagede ilden og kunne holde liv i den med et bål, og vi langsomt lærte at kontrollere den og udnytte den til vores fordel, var Solen der til at skabe liv på Jorden.

Uden solen ville der ikke have været noget liv her på Jorden, og i mange religioner spiller Solen da også en stor rolle, om den så har været (med)skaber for livet, eller man ligefrem tilbeder solen.

Solen giver os varme på de solrige dage, men den giver os også belysning og lys, så vi kan navigere omkring.

Vi bruger også solens bane til at udregne afstande; vi navigerer nogle gange efter solen, og vi kan regne årstider ud via solen.

Bor man i egne, hvor der ingen sol er, så er man henlagt i mørke, og mørket spiller jo en stor rolle som det onde i mange sagn og historier.

Solen er altid det oprindelige lys

Dog skal det også lige nævnes, at det ikke er sundt med Solen oppe konstant, da vi har hårdt brug for den vekselvirkning mellem nat og dag og kunne mærke og se den. Alt andet kræver hård tilvænning, og det er ikke sundt for os.

Natarbejde er heller ikke godt for folk udover, at man skal lægge ens døgnrytme om, men man ender også med at misse ud på Solens livgivende stråler.

Og det er netop pointen med denne artikel, at man kan have en standerlampe, en lyskæde, en lysekrone eller noget helt andet moderne, som man kan regulere og indstille ikke bare retningen på lyset, men også styrken, men det kan aldrig overgå, hvordan vi oplever Solen ude i det virkelig liv.

Prøv bare at tage sig en tur rundt i en time under Solen, og du vil med stor sandsynlighed opleve en livsglæde brede sig i din krop.

Flere Nyheder