Forsøg ikke at ordne hørelsen selv, før du besøger en høreklinik!

13 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

De fleste af os vil mindst undvære muligheden for at se, men lige derefter kommer høresansen, men det er så også den, som mange af os langsomt mister med alderen eller af andre årsager.

Vi afskærmer jo vores øjne og passer godt på dem, og vi har jo også øjenlåg til at dække dem til, men vi kan ikke dække vores ører til naturligt: de har kun en forstærker til at opsamle lyden og sende den ind.

Og hvis det gjorde ondt i vores øjne, ville vi kigge væk eller tage beskyttelsesbriller på, men bliver man udsat for høj lyd, så er man desværre tilbøjelig til at arbejde videre, hvis man arbejder i larmende omgivelser.

Desuden skruer mange af os mennesker også for højt op for musikken, så vi får nedsat hørelse eller tinnitus.

Man ved så godt, at man burde få set på ens hørelse, om man er gammel eller ung, for det kommer næppe til at blive bedre med alderen af sig selv.

Besøg den høreklinik, før du gør noget selv

Måske ved man også ligefrem, at der ligger en høreklinik i Roskilde tæt på en, som man let kunne besøge, men man er bange for, at man får at vide, at man skal investere i et høreapparat af den dyre slags.

Men det kan jo tænkes, at man kan nå i tide at gøre noget ved hørelsen, så et høreapparat ikke er på tale (endnu), men det kræver som sagt, at du får besøgt stedet med det samme.

Skulle det blive nødvendigt med et høreapparat, så kan du spørge dig selv, om det ikke er din hørelse værd at anskaffe det.

Du skal i hvert fald ikke begynde at pille ved dine ører og proppe ting derind og undersøge dem selv for at se, om du kan lave en løsning selv!

Flere Nyheder