Sådan finder du det perfekte drivhus til haven

06 februar 2017
Emilie Jacobsen

Det kan være svært at vide, hvordan du skal finde det perfekte drivhus, hvis du aldrig har haft et før. Det kan være, at du lige er flyttet fra en lejlighed til et hus og for første gang skal til at ordne en have. Det kan også være, at du har haft en have i lang tid, men ikke har haft tiden til at gå og nusse om den. Lige meget hvorfor du gerne vil have et drivhus nu, kan der være nogle ting, som det er en god ide at tænke på.

Vi har lavet artiklen her i samarbejde med hobbydrivhuse.dk. De har i mange år solgt drivhuse til private og har derfor godt styr på, hvad det er vigtigt at tænke på. 

1. Hvor stort et drivhus har du plads til?

Det er selvfølgelig altid vigtigt at se på, hvor stort et drivhus du har plads til. Hvis du har en stor have, har du selvfølgelig plads til et stort drivhus, men hvor meget plads har du lyst til at bruge på drivhuset? Hvis du har en lille have, behøver du dog ikke at fortvivle. Der findes nemlig også nogle små modeller, der vil egne sig særligt godt til din have. Hobbydrivhuse.dk har drivhuse i fra omkring fem kvadratmeter og op til omkring 17 kvadratmeter. 

2. Hvad skal du bruge drivhuset til?

Det kan virke som et spørgsmål, der kan give sig selv. Du vil selvfølgelig gerne dyrke nogle grøntsager i dit drivhus, men mange bruger også deres drivhus som en vinterhave. Det kan enten være et drivhus, de anlægger lige op af huset, så det er muligt at gå direkte fra huset og ud i drivhuset. Det kan også være et drivhus, de anlægger længere nede i haven. Drivhuset holder godt på varmen, og det vil derfor være muligt at sidde ude i længere tid, hvis du bruger det som vinterhave. 

3. Hvilket stel vil passe til dit hus?

Et drivhus består selvfølgelig mest af glas, men der er også et stel, der holder det hele sammen. Det er en god ide at overveje, hvilket stel der vil passe bedst til dit hus. Hos hobbydrivhuse.dk kan du vælge mellem et sort og mørke og lyse metalfarver. Alt efter hvordan dit hus ser ud, kan det altså være forskelligt, hvad der vil passe til. Hvis du vælger et vægdrivhus, der står op af dit hus, kan det være særligt vigtigt, at du tænker over farven på stellet. 

 

Flere nyheder