Træemballage kan forstås på i hvert fald to måder

25 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Træemballage kan forekomme mange steder i verden, og det kan da ende med at blive så lokalt for os danskere, at vi taler om træemballage Odense, men træemballage kan også opfattes på nogle forskellige måder, hvor vi vil komme ind på i hvert fald to af dem her i denne artikel.

For det kan opfattes som emballage, som man pakker træ ind i, selvom det måske mere ses i forbindelse med, når man har noget præfabrikeret træ, som kan være møbeldele, der bliver pakket ind i papkasser med lidt plastik om sig.

Når man har at gøre med store planker af træ, som man måske skal bygge en terrasse med, så kan det ikke så godt svare sig at pakke dem ind, da det bliver bøvlet at få dem ud, og man spilder meget plastik og andet på at pakke dem ind.

Her nøjes med ofte med at have noget, der binder dem sammen i bundter, så man lige kan klippe dem op.

Træemballage på en anden måde

Men træemballage kan også beskues på sådan en måde som en moderne, bæredygtig metode, hvor man udnytter træets bøjelige muligheder til selv at være emballage!

Meget træ kan i forvejen omdannes til at være indpakning, men man behøver jo ikke nå så langt og bruge tid og kræfter på træet, før man kan pakke ind med det.

Eksempelvis kan man jo bruge træflis og lignende som beskyttende indhold i pakker.

Man kan bruge blade fra store træer til at holde fast om ting med og pakke dem ind. Selv reklamer og aviser, som man bruger som opbevaring og fyld i pakker, ender man jo med at bruge som indpakning op til flere gange.

Således kan træ udnyttes til både at være det, man pakker ind med, og som det man pakker ind.

Flere Nyheder