Trægulve går aldrig af mode

31 december 2020
Lykke Holzmann Søby

Trægulve har mange fordele i forhold til andre typer gulve, der er tilgængelige på markedet. De holder på varmen, har karakter og stil til alle typer ejendomme, uanset om stilen er gammel eller ny.

De oprindelige omkostninger er ganske vist lidt højere end tæppe eller linoleum, men de kan vare hele livet, hvis regelmæssig vedligeholdelse og nødvendige reparationer udføres korrekt. Tæpper, linoleum eller laminatprodukter klarer sig desværre ikke så godt over tid med hensyn til generel slitage, som et Trægulv og derfor skal disse erstattes langt oftere, når årene går, og det koster dig mere tid og flere penge end oprindeligt forventet.

Holdbarhed

Trægulve, uanset om det er solidt eller konstrueret, er meget holdbart og modstandsdygtigt over for daglig slitage. Fordi der er tale om naturlige produkter, holder de varmen meget bedre end nogen menneskeskabte laminater, fliser eller stengulve, så de er meget mere behagelige under foden, især i de koldere måneder af året. Laminater er altid kolde at røre ved, selvom de indledende omkostningsfordele er gode, vil aspekter som dette i sidste ende altid gøre trægulve til et mere tiltalende alternativ.

Vedligeholdelse og hygiejne

Generel vedligeholdelse og rengøring af et trægulv kunne ikke være nemmere. Trægulve er mere modstandsdygtige over for spild og snavs, så det er utroligt nemt at tørre eller børste dem væk i modsætning til hvis det samme skulle ske på et tæppebelagt område. Det giver dig lidt mere ro i sindet, når du gør rent efter børn eller kæledyr.

Hvad angår hygiejne er trægulve langt bedre end tæpper. Kæledyrsejere og allergikere vil især drage fordel af dette, da trægulve ikke huser parasitter som lopper, støvmider, flåter eller allergenproducerende sporer. Også ubehagelige lugte, der efterlades af kæledyr eller væsker, der er spildt, vil ikke længere være et problem takket være enkelheden ved rengøring af et trægulv.

Flere Nyheder